6 Tips voor tanden bleken

6 Tips voor tanden bleken

6 Tips voor tanden bleken

Tip 1: Goede verzorging

De eerste tip voor wittere tanden is je tanden goed verzorgen. Dit betekent goed poetsen, flossen en stoken, maar ook regelmatig een bezoek aan de tandarts en/of mondhygiënist. Je hoeft dus niet altijd te bleken

Tip 2: Let op je voeding

Er zijn veel voedingsmiddelen waardoor je tanden kunnen verkleuren, bijvoorbeeld koffie, thee, fruitsap, frisdranken en wijn en andere alcoholhoudende dranken. Tijdens het eten en drinken komen allerlei bacteriën en zuren vrij in jouw mond. Eigenlijk alles wat je eet en drinkt kan jouw tanden aantasten, daarom is het een goed idee om na het eten/drinken altijd één of twee glazen water te drinken. Zo spoel je alle achtergebleven etensresten weg. Ook roken is heel slecht voor je tanden (en de rest van je gezondheid), dus als je wittere tanden wil; niet bleken, maar stop met roken!

Tip 3: Tanden bleek middelen bij de drogist

Bij de drogist zijn verschillende middelen te verkrijgen om tanden witter te maken. Allereerst heb je ‘whitening’ tandpasta’s, deze tandpasta’s hebben schurende bestanddelen die zorgen dat je tanden witter worden. Echter kunnen deze schurende deeltjes je tandglazuur ook beschadigen. Bij deze blekende tandpasta’s kan je soms ook een blekende mondspoeling gebruiken, deze mondspoelingen zijn vrij onschuldig. De tandpasta en mondspoeling zullen bij sterke verkleuringen waarschijnlijk niet het gewenste effect geven. Bij de drogist zijn ook bleeksetjes te verkrijgen, dit bestaat vaak uit een blekendegel en een bitje. De gel doe je in het bitje en daarna moet je deze voor een bepaalde tijd dragen. Door tandartsen worden de veiligheid van deze methode in twijfel getrokken. De blekendegel kan de tanden en het tandvlees namelijk beschadigen. Wees dus voorzichtig met de verschillende methoden die verkrijgbaar zijn bij de drogist!

Tip 4: Tanden bleken bij de tandarts

Een belangrijke tip is; laat het bleken van tanden over aan een professional. De tandarts weet precies wat werkt en hoe het werkt. Er zijn verschillende methoden die de tandarts kan toepassen om tanden te bleken en zal ook een goed advies kunnen geven welke het beste is voor jouw gebit. Tanden kunnen vanaf de buitenkant gebleekt worden, door waterstofperoxide te gebruiken. Tanden kunnen ook van binnenuit gebleekt worden door de tandarts, hierbij wordt het blekende middel in de tand aangebracht. Bij verkleurde tanden door aanslag van voedingsmiddelen kan de tandarts de tanden polijsten om zo de aanslag te verwijderen. Vraag de tandarts wat voor jouw tanden de beste keuze is!

Tip 5: Lasertechnieken voor tanden bleken

Tanden kunnen ook gebleekt worden door het gebruik van lasertechniek. Deze behandeling is vrij effectief en geeft een langdurig resultaat. Toch is meestal na een paar jaar een nabehandeling nodig. Let op dat de laserbehandeling wordt uitgevoerd door een deskundige tandarts of mondhygiënist.

Tip 6: Let op de kosten

Tanden bleken kost geld en de behandeling wordt meestal niet vergoed door de zorgverzekering. Bij sommige aanvullende verzekeringen wordt (een deel van) de behandeling wel vergoed. Vraag dit van tevoren bij de tandarts of mondhygiënist hoeveel de behandeling gaat kosten en vraag ook van tevoren na bij de verzekering of je in aanmerking komt voor een vergoeding.

Er is zelfs nog een zevende tip, maar daar is een volledig nieuwe blog voor geschreven. Vind uit waarom!

Geen reactie's

Geef een reactie

× Hoe kan ik je helpen?