Zoekt u een Jeugdtandarts in Zoetermeer? Dental Luxe zorgt voor optimale tandzorg voor onze jeugd

Wanneer onze jeugd een bezoek brengt aan de tandarts vereist dat een specifieke aanpak. Het is namelijk van belang dat kinderen zich goed in hun vel voelen en vertrouwen hebben in hun jeugdtandarts in Zoetermeer. Om dit te kunnen realiseren besteden wij van Dental Luxe bijzonder veel aandacht aan deze doelgroep. We doen dit niet uitsluitend door middel van een specifieke benadering, daarnaast wordt er ook heel wat aandacht besteed aan angstpreventie. Wanneer u op zoek bent naar een professionele en ervaren jeugdtandarts in Zoetermeer, dan bent u daarvoor bij ons alvast ongetwijfeld aan het juiste adres!

jeugdtandarts zoetermeer

De unieke benadering van uw jeugdtandarts in Zoetermeer

Er wordt door Dental Luxe zeer veel aandacht besteed aan de tandheelkundige opvoeding van kinderen. Dit begint bovendien reeds bijzonder vroeg, namelijk vanaf de leeftijd van 2 jaar. Wanneer u ook een beroep wenst te doen op ons als kindertandarts in Zoetermeer wordt het aangeraden om uw kinderen tijdens uw controle eens mee te brengen. Op deze manier kunnen ze wat rondkijken en wennen aan de omgeving.

Wanneer u opnieuw op bezoek komt bij uw vaste tandarts bij Dental Luxe neemt u uw kind opnieuw mee. Al spelenderwijs kan het dan bij u op schoot plaatsnemen en even leuk en vrolijk op en neer gaan in de behandelstoel. Misschien zit wel even voorzichtig kijken met de spiegel er ook in! Wanneer uw kind vervolgens van zijn of haar jeugdtandarts in Zoetermeer een leuk tandenborsteltje als beloning krijgt is het ijs meteen gebroken. Op deze manier wordt een bezoek aan de tandarts beetje bij beetje opgebouwd tot iets dat eigenlijk heel gewoon is.

Zo voorkomt u angst voor de kindertandarts bij Dental Luxe in Zoetermeer

De hierboven aangegeven toenaderingsmethode zorgt er voor dat angst voor een tandarts op vrij efficiënte wijze kan worden voorkomen. Toch lukt dit niet altijd. Omwille van deze reden hebben we dan ook nog enkele specifieke tips op een rijtje gezet die angst bij kinderen voor hun tandarts kunnen voorkomen:

  1. Angstpreventie is het efficiëntst wanneer ze reeds op jonge leeftijd wordt toegepast. Omwille van deze reden wordt het dan ook altijd aangeraden om zo vroeg mogelijk te beginnen met het meenemen van uw kind(eren) naar de tandarts. Onderzoeken die in het verleden werden uitgevoerd hebben aangetoond dat, wanneer een kind op vroege leeftijd went aan zijn toekomstige jeugdtandarts in Zoetermeer, de kans op het ontwikkelen van een bepaalde angst aanzienlijk kan worden beperkt.
  2. Wanneer jonge kinderen naar hun jeugdtandarts bij Dental Luxe in Zoetermeer komen is het altijd aan te raden dat er ten minste één van de beide ouders tijdens de controle of behandeling aanwezig is. Voor oudere kinderen geldt dat het interessant kan zijn om hen alleen te laten komen naar de tandarts. Dit kan hun zelfvertrouwen namelijk een boost geven.
  3. Wanneer de ouder tijdens de controle of de behandeling in de ruimte blijft wordt het aangeraden om zoveel mogelijk over te laten aan de tandarts. Wanneer u valse beloftes doet zoals onder meer 'u voelt absoluut niks' en er toch pijn optreedt, dan is het mogelijk dat uw kind zich verraden voelt. Wij weten precies hoe we de situatie moeten aanpakken om uw kind een goed gevoel te geven.
  4. Heeft uw kind flink een bezoek gebracht aan de kindertandarts? In dat geval is er helemaal niets op tegen om hem of haar te belonen! Een uurtje langer opblijven of misschien gewoon een klein, leuk cadeautje? Het kan allemaal!

Informatie voor (basis)scholen

Een beroep kunnen doen op de diensten van een professionele kindertandarts in Zoetermeer die over een actuele kennis van alle mogelijke behandelingswijzen beschikt is uiteraard zeer interessant. Het gebeurt echter nog steeds te vaak dat ouders voor hun kinderen te lang wachten met een bezoek te brengen aan de tandarts. Omwille van deze reden wordt er door Dental Luxe ook voorlichting gegeven in basisscholen. Op deze manier kunnen wij kinderen reeds op jonge leeftijd het belang van een mooi en gezond gebit aanleren. Daarnaast worden interessante tips gegeven met betrekking tot het voor elkaar krijgen van een dergelijk gebit. Dit gebeurt steeds op een interactieve en bovendien lekker speelse manier waardoor er bij de kinderen vast en zeker een bepaalde indruk zal worden achtergelaten.

Op zoek naar een professionele jeugdtandarts in Zoetermeer?

Bent u voor uw kind(eren) nog op zoek naar een kindertandarts in Zoetermeer? In dat geval bent u bij Dental Luxe zeker en vast aan het juiste adres. Door op jonge leeftijd te starten met regelmatige controles kunt u er voor zorgen dat uw kinderen steeds kunnen een echt gezond en mooi gebit hebben. Zijn uw kinderen nog erg jong? Bekijk ook eens wat we dan voor u kunnen betekenen als kindertandarts

Wij beschikken in onze praktijk bovendien over de modernste apparaten en hanteren een goede samenwerking tussen bijvoorbeeld onze tandartsen en de mondhygiënisten. De jaarlijkse bijscholingen die worden gevolgd zorgen er tot slot voor dat de we uw kind steeds zo optimaal mogelijk van dienst kunnen zijn. Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie!