Kindertandheelkunde

Kinderen 1Kinderen 2Kinderen 3Kinderen 4Kids cleaning teethKinderen 5Kinderen 6Kinderen 7Kinderen 8Kinderen 9Kinderen 10Kinderen 11Kinderen 12

Wij besteden veel aandacht aan tandheelkundig opvoeden van kinderen en dat begint al vanaf een leeftijd van 2 jaar.  Als u zelf voor controle komt, kan hij of zij wat rondkijken in de praktijk en wennen aan de omgeving.

Bij een volgend bezoek neemt u uw kind weer mee. Spelenderwijs kan het dan bij u op schoot... leuk een keer op en neer in de behandelstoel... en misschien al voorzichtig kijken met het spiegeltje... Uiteraard is er dan ook een tandenborsteltje als beloning. Zo bouwen we het tandartsbezoek langzaam op en wordt het iets heel gewoons. Zijn uw kinderen al wat ouder? Als jeugdtandarts kunnen we hen dan ook uitstekend helpen!

Tips om angst voor tandarts al vroeg te voorkomen

  • Angstpreventie begint in de kinderleeftijd. Neem uw kind daarom zo vroeg mogelijk mee naar de tandarts. Uit onderzoek blijkt dat hoe eerder een kind went aan de tandarts, hoe kleiner de kans is dat er later angst ontstaat.
  • Voor jonge kinderen is het goed als één van de ouders tijdens de controle of behandeling aanwezig is. Oudere kinderen kunnen proberen het zelf te doen. Daardoor krijgen ze meer zelfvertrouwen.
  • Blijft u er als ouder bij, laat dan zoveel mogelijk over aan de tandarts. Doe geen valse beloftes, zoals: "Je voelt absoluut niks". Als het dan tòch pijn doet, kan uw kind zich verraden voelen.
  • Er is niets op tegen uw kind te belonen als het zich flink houdt. Een klein presentje, laat uw kind een uurtje langer opblijven of verzin iets anders leuks.

Voorlichting aan (basis)scholen

Wij geven voorlichting op basisscholen. Zo leren wij de kinderen op onze eigen manier op jonge leeftijd dat een mooie gebit bij jezelf begint en hoe je dat het best voor elkaar krijgt. Dit doen wij op een interactieve en speelse wijze die bij kinderen zeker een indruk achterlaat.

Vraag ons gerust om meer informatie hierover.

Basisschool “De Waterlelie”

Met dank aan leerlingen en juf van groep 5 voor  illustraties.