Bang voor de tandarts

Heeft u angst voor de tandarts? In dit geval kunt u behandeld worden door onze gespecialiseerde medewerkers in onze tandartspraktijk in Zoetermeer. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander patiënten van hun angsten af te helpen.

Angst voor de Tandarts

Wilt u uw angst overwinnen en bent u benieuwd met welke behandelingen wij u kunnen helpen?

Wat is een tandartsfobie?

Er zijn in Nederland tussen de 600.000 en 850.000 mensen die een tandartsfobie hebben. Dit is een angst die zo enorm aanwezig is bij mensen dat zij altijd een excuus hebben om niet naar de tandarts te hoeven gaan. Dit is natuurlijk niet goed, want mocht er iets niet goed zijn, dan kan dat niet verholpen worden.

Een angst als deze kan voorkomen uit negatieve ervaringen tijdens behandelingen, door de angst van de ouders van het kind en door het doorvertellen van angstverhalen over de tandarts. Negatieve verhalen blijven namelijk langer hangen dan positieve verhalen.

Het gevaar van niet naar een tandarts gaan is dat zelfs de kleinste gevaren, die met een simpele behandeling op te lossen zijn, kunnen uitgroeien tot grote problemen met alle gevolgen van dien.

Angst voor de tandarts, is dat nodig?

 Dental Luxe voert een werkwijze uit dat specifiek gericht is op angstige patiënten. Onze tandartsen passen pijnbestrijding toe zodat u absoluut geen last heeft van pijn. Angst voor een bezoek aan de tandarts is daarom bij onze praktijk niet meer nodig.

Daarnaast garanderen wij dat uw angsttandarts in Zoetermeer voldoende tijd voor uw behandeling neemt.  Dit betekent dat we de behandeling langzaam opbouwen en er stap voor stap aan de patiënt wordt uitgelegd welke handelingen er ondernomen zullen worden. Dit zorgt ervoor dat bestaande angsten spoedig verdwijnen. Op deze manier kan de behandeling rustig en in samenspraak met de patiënt worden uitgevoerd. Bij de eerstvolgende behandeling voelt het gros van de angstige patiënten zich een stuk meer op hun gemak.

Angst voor de Tandarts Jeugd

Wist u dat wij ook een gespecialiseerd jeugdtandarts zijn?

De lieve tandarts

Dental Luxe helpt u met uw angst

Bent u bang om een tandartsbehandeling te ondergaan? Praat er dan over met uw tandarts. Hij of zij kan dan rekening houden met uw angst en deze zelfs verminderen.

Deze tips van onze angsttandarts kunnen u wellicht helpen:

 Het is mogelijk om enige tijd vóór uw behandeling bij onze praktijk langs te komen. Samen met uw tandarts bereid u zich dan            voor op de afspraak door middel van kalmeer- en ademhalingsoefeningen.

Laat u eerst goed informeren over de behandeling die u moet ondergaan.

Onthoud: tijdens het verloop van een tandartsbehandeling heeft u ook de controle. Spreek bijvoorbeeld een teken af wanneer        u even een adempauze nodig heeft.

botten slider dental luxe

Contact opnemen met een angsttandarts is belangrijk

Het uitstellen van een bezoek aan de tandarts is onnodig en bovendien zorgt het voor een achterstand op de gezondheid van uw gebit. Bij Dental Luxe zijn angsten overbodig; onze professionals zorgen dat u voor, tijdens en na de behandeling een prettig tandartsbezoek beleeft.

Bent u benieuwd hoe het precies is gesteld met uw gebit? Maak dan gerust een afspraak. Tijdens de kennismaking wordt enkel een controle uitgevoerd van het gebit. Er zal dus geen behandeling plaatsvinden.

Het is belangrijk om van jongs af aan regelmatig naar de mondhygiënist te gaan. Dental Luxe gelooft dat voorkomen beter is dan genezen. Bij onze praktijk in Zoetermeer kunt u te allen tijde terecht voor een behandeling. De mondhygiëne behandeling bij Dental Luxe is in eerste instantie om gaatjes en tandvleesaandoeningen te voorkomen. Daarnaast richten wij ons ook op genezingen. Denk hierbij aan het behandelen van een tandvleesaandoening.

Dental Luxe

Last van een tandartsangst, lees hoe u deze en andere angsten kunt overwinnen.

footer top dental luxe 4000
Help mij van mijn angst af!

Afspraak maken

agenda dental.luxe

Inschrijven

inschrijven voor dental luxe

Contact

contact dental luxe
× How can I help you?