De voor en nadelen van tanden bleken

De voor en nadelen van tanden bleken

De voor en nadelen van tanden bleken

Je tanden bleken is natuurlijk niet niks. Je wil graag dat je tanden mooi en wit zijn. Daarom zijn hier de voor- en nadelen van tanden bleken zodat je goed op de hoogte bent.

Voordelen

  • Je glimlach is stralend wit en je witte tanden zorgen ervoor dat je er verzorgder uitziet. Als je beschadigingen of / en vlekjes hebt dan worden deze een stuk minder zichtbaar wanneer je je tanden laat bleken.
  • Je kan zelfs dode tanden, die een andere kleur hebben dan levende tanden, gebleekt worden. Waardoor al je tanden weer dezelfde kleur hebben en het er mooi verzorgd uit ziet.
  • Als je het bij de tandarts laat doen is het een eenvoudige procedure, waar het meestal niet nodig is dat je tanden moeten worden bijgeslepen of beschadigd worden.
  • De tandarts mag veel sterker bleekmiddel gebruiken dan jij thuis kan aanbrengen. Wil je je tanden echt zo wit hebben dan kun je beter naar de tandarts gaan. Ook kan de tandarts beter inschatten hoe wit je tanden moeten worden zonder dat je teveel kleurverschil krijgt met de rest van je tanden.
de voor en nadelen

Nadelen

Na deze voordelen heeft het bleken van je tanden ook enige nadelen, die zijn als volgt:

Wanneer je zelf je tanden bleekt met een bleekkit, kan dit nare gevolgen voor je tanden hebben. Het is mogelijk dat het bleekmiddel meer dan 6% waterstofperoxide bevat, en dat doet niet aan de Europese Richtlijnen. Dan kan het bleekmiddel je tanden aantasten.

  • Hoe meer waterstofperoxide hoe beter het resultaat, maar ook pijnlijker. Je moet het wel door hebben dat het bleken van tanden niet zonder pijn gaat. Je kan blaren op je tandvlees krijgen, maar je tanden kunnen zelf erg gevoelig worden van bleken. Deze pijn kan wel een paar dagen blijven. In sommige gevallen kan je er ook hoofdpijn van krijgen.
  • Om je tanden zo lang mogelijk wit te laten blijven, is het belangrijk om bepaalde voedingsmiddelen te laten staan. Zoals bijvoorbeeld een wijn, koffie, thee, sportdranken en blauwe bessen. Deze middelen tasten de kleur van je gebit aan. Als je dit toch wil drinken of eten dan kan je het beste gelijk nadat je het gegeten of gedronken hebt je tanden poetsen.
  • Het resultaat is niet blijvend. Door de jaren heen zullen je tanden weer verkleuren. Daarom is het verstandig als je je tanden zo lang mogelijk mooi en wit wil houden, om je tanden te bleken om de 2 tot 3 jaar.
  • Bij ernstige verkleuringen of een niet levende tand moet er endogeen worden gebleekt of moet je kiezen voor een andere behandeling, zoals het laten plaatsen van porseleinen schildjes of facings op je tanden.

Hopelijk ben je nu goed geïnformeerd over de voor en nadelen van tanden bleken. Als je jouw tanden wilt laten bleken, lees dan onze blog met daarin de 5 redenen waarom bleken bij de tandarts beter is dan thuis.

Geen reactie's

Geef een reactie

× Hoe kan ik je helpen?