Doorzichtige beugels

Veel mensen willen rechte tanden, maar zitten niet te wachten op een opvallende beugel. In veel van deze gevallen is bij onze tandartspraktijk een doorzichtige beugel mogelijk.

Doorzichtige beugels

Tanden rechtzetten zonder opvallende beugel?

Bent u niet tevreden met de stand van uw tanden? Dan is de doorzichtige beugel een goede oplossing voor u. Deze beugelsoort is tegenwoordig een groot succes. Niet alleen voor volwassenen, maar ook jongeren boven de 14 jaar.

Dootzichtige beugel
De lieve tandarts

Waarom een doorzichtige beugel?

Naast de bekende slotjesbeugel is er nu ook een uitneembare, onzichtbare beugel. Ideaal als u liever de beugel wil verbergen. De voordelen van een doorzichtige beugel zijn dat u kunt poetsen zoals u dat gewend bent, omdat de beugel uitneembaar is. Hierdoor krijgt u tevens geen verkleuringen op uw tanden, wat wel het geval kan zijn bij een slotjesbeugel. De doorzichtige beugel is gemaakt van transparant kunststof, op maat gemaakt en dient over de tanden heen geschoven te worden. Bij deze behandeling moet u elke twee weken langskomen bij onze praktijk zodat wij uw huidige beugel kunnen vervangen voor een nieuwe beugel.

botten slider dental luxe

Doorzichtige Beugel voor Volwassenen

Tegenwoordig zijn beugels veel toegankelijker, goedkoper, veiliger, mooier en het resultaat is beter dan vroeger. Mocht u het idee hebben dat het beter kan dan dat het nu is en u wilt daar geen cosmetische behandeling voor doen, dan is een beugel een goede oplossing. Ook voor u hebben wij de onzichtbare beugel!

Doorzichtige Beugel voor de Jeugd

Een beugel dragen in je jeugd is niet meer zo gek als dat het vroeger was. Slotjes, Blokbeugels en buitenboord beugels. Hoe vaker je ze draagt hoe sneller het resultaat er is. Toch kunnen wij begrijpen dat het dragen van een beugel niet altijd even fijn is. Daarom hebben wij in de loop der jaren nu ook de doorzichtige beugel ontwikkeld. Hierdoor worden jouw tanden mooi recht, zonder dat het iemand opvalt!

Jeugdtandarts Zoetermeer

Verzekeringen

Normaliter wordt een beugel niet vergoedt door een basisverzekering. Over het algemeen is hier een aanvullende verzekering voor nodig met hierin een tandartsverzekering of orthodontisten verzekering.

In uitzonderlijke gevallen, dus bijvoorbeeld met een geboren afwijking, kan het wel zijn dat het verzekerd wordt in de basisverzekering.

Neem van tevoren contact op met uw zorgverzekering, zodat u niet voor verassingen komt te staan!

De behandeling

Allereerst heeft u een intakegesprek met een van onze tandartsen. Tijdens dit gesprek wordt met u besproken hoe de behandeling precies gaat verlopen. Hier kunt u vragen stellen die u over de doorzichte beugel en behandeling heeft. In dit gesprek wordt ook het verwachte eindresultaat met u besproken.

Met een afdruklepel maken wij vervolgens een afdruk van uw gebit, wat vervolgens in  gips wordt gegoten. Op deze manier maken wij een replica van uw gebit, zodat de doorzichtige beugel gemaakt kan worden. Om de twee weken wordt de doorzichtige beugel vervangen door een volgende beugel.

De behandeling gaat dus als volgt:

Intake bij een van onze tandartsen.

Afdruk name met digitale mondscanner of afdruklepel.

Het bespreken van uw behandelplan.

Plaatsing van uw eerste doorzichtige beugel.

Periodieke controle en plaatsing van nieuwe set.

Afspraak maken

agenda dental.luxe

Inschrijven

inschrijven voor dental luxe

Contact

contact dental luxe
× Hoe kan ik je helpen?