Mondhygiënist Zoetermeer

Wat zijn de taken van de mondhygiënist in Zoetermeer?

Tandartsen en mondhygiënisten hebben een door de Wet BIG beschermde titel, dat geldt dus ook voor onze mondhygiënist in Zoetermeer. Deze titel mag alleen gevoerd worden wanneer de persoon de opleiding HBO mondhygiënist of tandarts succesvol heeft afgerond. De tarieven van de mondhygiënist staan elk jaar vast volgens de wet, zo staat u nooit voor verassingen. De voornaamste taak is om de mondhygiëne te verbeteren. Maar de mondhygiënisten van Dental Luxe hebben hiernaast ook een divers takenpakket die anders is dan die van een tandarts en hebben dus hun eigen expertise. Hun takenpakket bestaat uit:

 • Het in kaart brengen van de mondsituatie. Hierbij wordt gescreend op tandheelkundige afwijkingen. Indien er inderdaad afwijkingen zijn gedetecteerd worden deze behandeld aan de hand van een behandelplan.
 • Het maken van gebitsafdrukken en het maken van röntgenfoto’s (in overleg met de tandarts)
 • Het uitvoeren van bacterieel onderzoek.
 • Voorlichtingen over de leefwijze van mensen en de invloeden die dit heeft op het gebied
 • Voorlichtingen geven op het gebruik van mondverzorgende producten
 • Het aanbrengen van gebitsbeschermende middelen, denk hierbij aan fluoride.
 • Vullingen polijsten en het bleken van het gebit
 • Het verwijderen van plaque, aanslag en tandsteen.
 • Onder verdoving (indien nodig) worteloppervlakken glad maken.
 • In overleg met de tandarts kleine gaatjes vullen.
 • Samen een behandelplan opstellen waarbij de tarieven van de mondhygiënist o.a. bekend zijn. Zo weet u waar u aan toe bent

Waarom en wanneer moet je voor een mondhygiëne behandeling gaan in Zoetermeer?

De mondhygiënist(en) van Dental Luxe in Zoetermeer zijn echte experts. Met hun jarenlange ervaring kunnen zij hun patiënten helemaal begeleiden door het proces en het beste resultaat geven. Maar wanneer en waarom moet u naar de mondhygiënist toe? Hieronder hebben wij een aantal vragen voor u opgesteld, als u hierop al op één vraag kan antwoorden met ja, dan is het al verstandig om eens een keer langs te komen.

 • Heeft u last van gaatjes?
 • Heeft u tandsteen of aanslag?
 • Heeft u last van een vieze smaak of slechte adem?
 • Heeft u verkleurde tanden?
 • Heeft u gevoelige tanden op kiezen?
 • Heeft u problemen met uw mondhygiëne?
 • Heeft u bloedend tandvlees tijdens het poetsen?
 • Staan uw tanden of kiezen los?
 • Is uw tandvlees rood en gezwollen en zit het niet meer strak om de tanden heen?
 • Trekt uw tandvlees terug?
 • Vind u dat u uw mondhygiëne kunt verbeteren?
Voorkom Gaatjes

Preventieve behandelingen

Uw leven kan beïnvloed worden door bijvoorbeeld een slechte adem, mondblaasjes, bloedend tandvlees en ga zo maar door, wij weten dat als geen ander. Daarom vinden wij een gezond en schoon gebit enorm belangrijk, mede voor u. Wij als Mondhygiënist in Zoetermeer hebben daarom ook preventieve zorg om de mondhygiëne te verbeteren. Dit houdt in dat deze kleinere problemen direct verholpen kunnen worden en in de toekomst kunnen worden vermeden. Dit is onze preventieve zorg en deze preventieve zorg zorgt ervoor dat uw gebit altijd gezond en schoon is. Wilt u hier meer informatie over, neem dan contact met ons op! 

Wat te verwachten van het eerste bezoek bij de Mondhygiënist Zoetermeer?

In uw eerste bezoek bij Dental Luxe maken wij ongeveer 45-60 minuten voor u vrij. In deze tijd wordt er een medische checklist afgegaan door onze mondhygiënisten en doen zij tevens een mondonderzoek om een diagnose te kunnen stellen. In dit mondonderzoek komt staat de controle op de gezondheid van uw gebit en de gezondheid van uw tandvlees. Hier komt een diagnose uit voort, deze zullen wij met u bespreken en als u dit wilt stellen wij samen een behandelplan op, zodat u na de behandeling(en) weer met een frisse en gezonde mond door het leven kunt. Wij zijn erg transparant naar u toe en zullen ook aangeven wat de huidige stand van zaken is, welke behandelingen nodig zijn en wat de kosten hiervan zijn. Wij als mondhygiënisten van Dental Luxe vinden een goede samenwerking met de patiënt namelijk erg belangrijk.

U hoeft niet doorverwezen te worden door een tandarts om bij de mondhygiënisten een afspraak te maken. Bij twijfel is het namelijk beter om eerder wel dan niet te komen. Om u een duidelijk beeld te geven waar wij op controleren, hanteren wij de volgende checklist. 

Dutch Periodental Screening Index (DPSI)

Score 0                                Het tandvlees is gezond. Geen behandeling nodig.

Score 1                                Het tandvlees is oppervlakkig ontstoken en bloedt. De behandeling bestaat uit instructie mondhygiëne verbeteren.

Score 2                                 Er is tandsteen aanwezig. De behandeling bestaat uit het verwijderen hiervan. Hierna een instructie mondhygiëne verbeteren

Score 3-                               Er zijn pockets van 4 tot 5 mm diep, zonder teruggetrokken tandvlees met lichte aantasting van het kaakbot. Er wordt een tandvleesmeting uitgevoerd en het ontstoken tandvlees wordt behandeld door de mondhygiëniste.

Score 3+                              Er zijn pockets van 4 tot 5 mm diep, met teruggetrokken tandvlees met aantasting van het kaakbot. Er wordt een tandvleesmeting uitgevoerd en het ontstoken tandvlees wordt behandeld door de mondhygiëniste. Eventueel is een vervolgafspraak bij de parodontoloog noodzakelijk teneinde te bepalen of lokale chirurgie nodig is.

Score 4                                 Er zijn pockets van 6 mm diep of meer en er is sprake van ernstige aantasting van het kaakbot. Er wordt een tandvleesmeting uitgevoerd en het ontstoken tandvlees wordt behandeld door de mondhygiëniste. Eventueel is een vervolgafspraak bij de parodontoloog noodzakelijk teneinde te bepalen of lokale of uitgebreide chirurgie nodig is.

Mondhygiëne verbeteren

Het onderhouden van een gezond gebit

Buiten de hulp van de mondhygiënist om kunt u voor de behandeling al zorgen voor het beter onderhouden of verbeteren van de mondhygiëne. Natuurlijk kunnen ook na deze adviezen er nog steeds problemen ontstaan. Hier zijn meerdere factoren van invloed op. Om te beginnen is het vermijden van dranken en voedingsmiddelen met hoge suikers al een pre voor een gezond gebit. Suiker is een echte boosdoener voor de tanden en heeft vaak in het begin onopgemerkt invloed op het gebit. Een volgende tip is het gebruiken van de elektrische tandenborstel. Het is bewezen dat deze tandenborstel door een constante snelheid en het minder drukken van de gebruiker op de tanden, beter reinigt en minder problemen veroorzaakt dan een handtandenborstel. Wij hebben uiteraard nog meer tips en adviezen over het onderhouden van een gezond gebit, lees hiervoor onze blog!

Mondhygiënist Zoetermeer

maar liefst 92% van onze patiënten raadt ons aan!

92%%

Tarieven Mondhygiënist Zoetermeer

De tarieven voor de mondhygiënist in Zoetermeer voor het jaar 2019 zijn als volgt

Tarieven Mondhygiënist

Mondhygiënist Zoetermeer

Klik op de lijst om deze te vergroten.

Deze tarieven zijn gelijk bij elke mondhygiënist, dit is wettelijk zo bepaald.

Adresgegevens

Wist je dat...

De Wangkauwspier de sterkste spier in je lichaam is?
Advies
Er hoeft niet altijd iets ernstigs aan de hand te zijn, u kunt ook contact opnemen voor advies!

Behandelingen

Ga minstens 2x per jaar naar de tandarts voor controle

Flos

Flossen is belangrijker dan men denkt, het haalt tandplak van plekken waar je tandenborstel niet bij kan
Ga voor elektrisch
Elektrisch poetsen is wel degelijk beter dan met een handtandenborstel
Poets goed
Poets dagelijks minimaal 2x je tanden gedurende 2 minuten.

Mondhygiëne

Het is belangrijk om vanaf jongs af aan al regelmatig naar de mondhygiënist te gaan. Wij als tandartspraktijk vinden voorkomen beter dan genezen. U kunt bij ons in de praktijk terecht voor een mondhygiëne behandeling.

Mondhygiënist Zoetermeer

Een behandeling bij de Mondhygiënist in Zoetermeer is in eerste instantie om gaatjes en tandvleesaandoeningen te voorkomen. Daarnaast zijn wij ook gericht op genezingen, zoals het behandelen van een tandvleesaandoening of gaatjes. Hierbij is ons doel ook om de mondhygiëne te verbeteren.

Compleet aanbod met mondhygiëne behandelingen

Bij Dental Luxe bieden wij onze patiënten een groot aanbod aan keuzemogelijkheden. Zo bieden wij verschillende mondhygiëne behandelingen. Ook wanneer u op zoek bent naar algemeen advies op vlak van mondverzorging, helpen wij u als mondhygiënist uw graag verder.

Voorbeelden van mondhygiëne behandelingen:

 Gebitsreiniging en polijsten

 Behandeling van tandvleesaandoeningen

Voedingsadvies

Fluoridebehandeling

Advies mondverzorging

 Behandeling van gevoelige tanden/kiezen

Behandeling van slechte adem

 Polijsten/bijwerken van vullingen

Hoe ouder u wordt, hoe belangrijker mondverzorging is

Het komst steeds vaker voor dat senioren met een slecht onderhouden gebit bij ons langskomen. De specialisten van Dental Luxe zorgen er dan voor dat de gezondheid weer optimaal wordt. Na behandeling voelen mensen zich snel alweer beter en zijn zij verrast over de verbetering. Deze generatie klaagt niet snel en heeft bijna vrede met de vele mondkwalen waar zij dagelijks mee rondlopen, met alle gevolgen van dien. Niet alleen de gezondheid van het gebit en mond wordt hierdoor aangetast, maar ook de algemene gezondheid. Pas wanneer een ander (mantelzorger of verzorgende) het klapperen of de onaangename geur van de prothese opmerkt, of wanneer de prothese kapot valt, worden zij pas naar de tandarts gebracht. Bij ons in de praktijk in Zoetermeer willen wij zo snel mogelijk de beste oplossing voor dit probleem. Schroom dus niet en maak een afspraak met een van onze mondhygiënisten.

Een regelmatige controle doet wonderen

Elk gebit kan te maken krijgen met tandsteen, tandaanslag, gevoelige tandhalzen, teruggetrokken of bloedend tandvlees. Dit is een korte opsomming van de meest  voorkomende problemen. Dental Luxe zegt daarom altijd: voorkomen is altijd beter dan genezen. Het is verstandig om vanaf jonge leeftijd regelmatig op controle te komen bij een mondhygiënist.

Het is voor iedereen mogelijk om een afspraak te maken voor een mondhygiëne behandeling. Wees vooral niet bang want de genoemde aandoeningen betekenen in de praktijk zeker niet altijd dat er sprake is van een slecht gebit.

Wilt u er zeker van zijn dat u altijd kunt rekenen op een optimaal functionerend en gezond gebit? In dat geval is het een aanrader om samen met uw mondhygiënist regelmatig onderhoud in te plannen.

Afspraak maken

agenda dental.luxe

Inschrijven

inschrijven voor dental luxe

Contact

contact dental luxe
× Hoe kan ik je helpen?