Mondhygiënist Zoetermeer

De beste mondhygiënist in Zoetermeer kun je vinden bij Dental Luxe. Onze mondhygiënisten richten zich met name op de behandeling en het voorkomen van gaatjes en tandvleesaandoeningen. Als u hulp nodig heeft bij uw mondverzorging kunt u bij direct terecht bij onze mondhygiënisten, zo kunt u bijvoorbeeld advies krijgen over mondhygiënemaatregelen. U kunt de mondhygiënist in Rokkeveen vinden.

Wat te verwachten bij beste mondhygiënist in Zoetermeer?

De mondhygiënist kan de conditie van het tandvlees in kaart brengen, om zo de juiste mondverzorgingbehandeling te kiezen. Daarnaast kan de mondhygiënist advies en voorlichting geven over het ontstaan van gaatjes en tandvleesaandoeningen en over de gevolgen van bepaalde voedingsgewoonten. De mondhygiënist kan tandplak en tandsteen verwijderen. Tandplak is een onzichtbaar laagje met bacteriën op tanden en kiezen. Het is de veroorzaker van de meest voorkomende mondproblemen. Tandplak kan worden verwijderd door goed te poetsen. Als tandplak te lang op de tanden/kiezen blijft zitten kan dit in tandsteen veranderen en dit kan alleen door een professional verwijderd worden. Het is belangrijk om tandsteen te laten verwijderen, want tandsteen is een van de belangrijkste oorzaken van tandvleesontsteking. Ook kan de mondhygiënist de worteloppervlakken onder het tandvlees reinigen. In de pockets (de ruimte tussen het tandvlees en de tanden) kan vaak tandsteen komen, door dit goed te reinigen kan tandvleesontsteking worden genezen/voorkomen. De mondhygiënist kan ook fluoride aanbrengen. Fluoride is een veilige en effectieve manier om gaatjes te voorkomen, het maakt het glazuur van de tanden namelijk harder en helpt zo om de tanden te beschermen. Ook kunnen beginnende gaatjes herstellen door goed te poetsen met fluoridetandpasta. Ook sealen en polijsten zijn behandelingen die mondhygiënisten kunnen uitvoeren. Soms zitten er veel groeven en putjes in de kauwvlakken van kiezen, waardoor die moeilijk schoon te maken zijn met een tandenborstel. Om gaatjes te voorkomen kan de mondhygiënist de kiezen sealen, dan worden de groeven en putjes opgevuld. Polijsten wordt gebruikt om tandsteen te verwijderen, maar ook om vullingen glad te maken. Daarnaast kan een mondhygiënist een afdruk maken van het gebit, dit kan nodig zijn voor een prothese of beugel. In opdracht van de tandarts kan de mondhygiënist ook verdovingen aanbrengen, nieuwe gaatjes behandelen en röntgenfoto’s maken.

Wilt u naar de mondhygiënist in Zoetermeer?

De beste mondhygiënist in Zoetermeer werkt in onze tandartspraktijk Dental Luxe en maakt onderdeel uit van het tandheelkundig team. U kunt door de tandarts worden doorverwezen, maar u kunt ook op eigen initiatief een afspraak maken bij de mondhygiënist in Zoetermeer.