Mondzorg Ouderen

Mondzorg ouderen

Mondzorg bij ouderen is ontzettend belangrijk. Helaas komen er steeds meer senioren langs met ontstekingen, pijn en oude niet functionerende protheses. Het is van belang dat er snel aan de bel wordt getrokken, zodat wij u de beste zorg kunnen bieden die u verdiend.

Mondzorg Ouderen

Mondzorg bij ouderen is een zorg die vaak vergeten wordt, maar bij het ouder worden, verandert uw gebit natuurlijk mee. Door deze veranderingen is het ontzettend belangrijk om goed voor uw gebit te blijven zorgen.

Hoe ouder u wordt, hoe belangrijker mondverzorging is

Het komt steeds vaker voor dat senioren met een slecht onderhouden gebit bij ons langskomen. De specialisten van Dental Luxe zorgen er dan voor dat de gezondheid weer optimaal wordt. Na behandeling voelen mensen zich snel alweer beter en zijn zij verrast over de verbetering. Deze generatie klaagt niet snel en heeft bijna vrede met de vele mondkwalen waar zij dagelijks mee rondlopen, met alle gevolgen van dien. Niet alleen de gezondheid van het gebit en mond wordt hierdoor aangetast, maar ook de algemene gezondheid. Pas wanneer een ander (mantelzorger of verzorgende) het klapperen of de onaangename geur van de prothese opmerkt, of wanneer de prothese kapot valt, worden zij pas naar de tandarts gebracht. Bij ons in de praktijk in Zoetermeer willen wij zo snel mogelijk de beste oplossing voor dit probleem. Schroom dus niet en maak een afspraak met een van onze tandartsen.

Tandvorm Dentalluxe
footer top dental luxe 4000

Mondreiniging en hygiëne

Het basisadvies is om twee keer per dag te poetsen met een fluoride tandpasta. Als u ouder wordt, kan het zijn dat tandenpoetsen wat moeilijker wordt. Daarom raden wij een elektrische tandenborstel aan, dan hoeft u minder bewegingen te maken. Bovendien maakt het ook nog nauwkeuriger schoon. Niet alleen met het tandenpoetsen onderhoud u uw gebit niet, de tandenborstel kan niet alles schoon maken. Raggers zijn hier een goede oplossing voor, hiermee kunt u bij de plekjes waar u met de tandenborstel niet bij komt. Op deze manier voorkomt u het ontstaan van tandsteen.

tandenborstel dental luxe
footer slider dental luxe
Bleken zoetermeer

Wist u dat één op de vijf personen boven de 70 jaar is al tien jaar of langer niet bij de tandarts geweest

Eén op de vijf ouderen: wij van Dental Luxe vinden dit een schrikbarend hoog aantal. Het is daarom ook ons doel hier verandering in te brengen. Wij willen de mondzorg bij ouderen optimaliseren. Dit kunnen wij het best voor elkaar krijgen wanneer we de medewerking krijgen van mantelzorgers en zorgprofessionals die dit soort problemen in vroeg stadium kunnen constateren. Dit is van belang voor een goede (mond)gezondheid.

Angst voor de tandarts

Angst voor de tandarts is veelvoorkomend onder de ouderen boven de 60 jaar. Dit kan ook een reden zijn dat 1 op de 5 al zolang niet naar de tandarts is geweest. Hierdoor loopt de mondzorg bij ouderen ook in meerdere gevallen achter. Dental Luxe werkt anders, wij zijn namelijk ook een angsttandarts en kunnen u perfect begeleiden om u over uw angst heen te krijgen. Uw mondgezondheid is enorm belangrijk en staat ook bij ons op de eerste plaats!

Angst voor de Tandarts
mondzorg ouderen

Wist u dat er meer dan 140.000 65+’ers in Nederland zijn met een tandartsfobie?

Afspraak maken

agenda dental.luxe

Inschrijven

inschrijven voor dental luxe

Contact

contact dental luxe
× Hoe kan ik je helpen?