5 redenen waarom tanden bleken bij de tandarts beter is dan thuis tanden bleken

5 redenen waarom tanden bleken

5 redenen waarom tanden bleken bij de tandarts beter is dan thuis tanden bleken

Tanden bleken is de laatste jaren enorm populair. Op sociale media en televisie heeft iedereen een stralende, witte lach en dat willen mensen ook in het echte leven. Er zijn veel verschillende methoden om je tanden te bleken. Er zijn methoden die je thuis kan gebruiken maar natuurlijk is het ook mogelijk om ze bij de tandarts te laten bleken. Maar is het wel een goed idee om je tanden zelf thuis te bleken? Hier zijn vijf redenen waarom tanden bleken bij de tandarts beter is dan zelf thuis tanden bleken.

1. Deskundig advies

Allereerst kan de tandarts deskundig advies geven op het gebied van tanden bleken. De tandarts weet welke methoden wel werken en welke methoden niet. Ook is de tandarts gespecialiseerd om jouw gebit te controleren en vast te stellen in welke staat jouw gebit verkeert. Hierdoor kan de tandarts bepalen of het veilig is om een bepaalde behandeling uit te voeren. De tandarts kan met alle kennis deskundig advies geven om een bepaalde behandeling uit te voeren en dit is misschien anders dan je zelf zou hebben bedacht.

2. Deskundige behandeling

Daarnaast is de tandarts ook een deskundige op het gebied van het uitvoeren van behandelingen om je tanden te bleken. Als je thuis zelf aan de slag gaat kan het zijn dat je de instructies verkeerd begrijpt of de behandeling verkeerd uitvoert. Dit kan nare gevolgen hebben voor jouw gebit. De tandarts heeft speciaal geleerd hoe de behandelingen moeten worden uitgevoerd en waarop gelet moet worden tijdens het tanden bleken. Hierdoor is het veiliger om het door de tandarts te laten bleken.

3. Beter resultaat

Als je je tanden laat bleken bij de tandarts heb je waarschijnlijk een beter resultaat dan wanneer je zelf thuis gaat bleken. De tandarts weet namelijk precies hoe een optimaal resultaat behaald kan worden. Er zijn twee methoden die de tandarts gebruikt voor het bleken van tanden. Namelijk tanden bleken door middel van een bitje met waterstofperoxide gel of door gebruik te maken van speciale lasertechniek. Van deze twee methoden geeft de lasertechniek het beste en meest langdurige resultaat. Het resultaat van thuis behandelingen is vaak minimaal en de verkleuringen kunnen snel weer terug komen.

4. Minder kans op tandvleesproblemen

Tijdens het bleken bij de tandarts wordt het tandvlees beschermt zodat het niet wordt aangetast door de blekende middelen. Thuis is er vaak geen speciale bescherming voor het tandvlees, en komt de waterstofperoxide gel vaak in aanraking met het tandvlees. Hierdoor kan het tandvlees erg gevoelig worden. De tandarts zorgt dat dit niet kan gebeuren, omdat gezond tandvlees erg belangrijk is voor de gezondheid van jouw gebit.

5. Minder kans op tandbeschadigingen

De tandarts is deskundig op het gebied van tanden bleken en weet daarom welke methoden het beste bij jouw gebit past. Door een te hoog percentage waterstofperoxide in de blekende gel wordt het tandglazuur aangetast. Sommige thuisbleeksets hebben een hoger percentage aan waterstofperoxide waardoor deze gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid van jouw tanden. De tandarts zal ervoor zorgen dat het bleken van je tanden niet voor beschadigingen zal zorgen.

Wij hebben nog zes andere tips wat betreft het tandbleken, benieuwd welke dat zijn? Waar kan je eigenlijk op letten?

Geen reactie's

Geef een reactie

× Hoe kan ik je helpen?